watermelon

Πώς να Μεταφέρετε Καρπούζια στο Εξωτερικό: Ένα Γλυκό Ταξίδι Φρεσκάδας

Όταν σκέφτεστε φρέσκα καρπούζια, πιθανότατα σας έρχονται στο μυαλό το καλοκαίρι, η γλύκα και τα ενοχλητικά μικρά μαύρα σποράκια, οι διακοπές και η ξενοιασιά και όχι η περίπλοκη διαδικασία μεταφοράς που απαιτείται για να φτάσει αυτό το ευαίσθητο φρούτο στο τραπέζι σας.

Ευαίσθητο ναι! Διαβάστε παρακάτω τους λόγους.

Μόνο στην Ευρώπη, καταναλώνονται πάνω από 3 εκατομμύρια καρπούζια κάθε χρόνο. Αυτά τα καρπούζια δεν εμφανίζονται μαγικά από τα κοντινά αγροκτήματα και τους κήπους. Το ταξίδι για τη μεταφορά των καρπουζιών στο καλάθι σας, διαχειρίζεται κυρίως από εταιρείες διαμεταφοράς όπως η DS F Forwarding, που εξασφαλίζουμε όλα να είναι τέλεια, κρατώντας τα καρπούζια γλυκά και τραγανά.

Πώς λοιπόν αυτές οι γιγάντιες μπάλες γεμάτες γλύκα καταλήγουν στην διεθνή αγορά διατηρώντας τη φρεσκάδα τους; Τι στάδια εργασιών απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ότι θα φτάσουν σε άριστη κατάσταση;

Μείνετε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τη διαδικασία της διεθνούς διαμεταφοράς και εξερευνούμε τους καλύτερους τρόπους μεταφοράς καρπουζιών πέρα από τα σύνορα.

Πώς να μεταφέρετε καρπούζια στο εξωτερικό

Η μεταφορά καρπουζιών στο εξωτερικό δεν είναι τόσο απλή όσο το να τα φορτώσετε σε ένα φορτηγό και να βγείτε στο δρόμο. Τα καρπούζια, παρά το μέγεθός και τη σκληρή εξωτερική τους επιφάνεια, είναι ευαίσθητο όταν πρόκειται για τη μεταφορά τους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη διαμεταφορών, εξοπλισμένο με το κατάλληλο στόλο και τεχνογνωσία.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για τη μεταφορά καρπουζιών;

Τα καρπούζια αποτελούνται πάνω από 90% από νερό. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς μεταφοράς, τα καρπούζια πρέπει να διατηρούνται στους 10°C-15°C  για να διατηρήσουν τη χαρακτηριστική τους τραγανότητα και φρεσκάδα. Η ιδιαιτερότητα και δυσκολία του συγκεκριμένου φρούτου είναι ότι, σε αντίθεση  με άλλα φρούτα, το καρπούζι φορτώνεται απευθείας από το χωράφι, άρα με θερμοκρασία περιβάλλοντος 25-30 βαθμούς περίπου. Σε κάποιες περιπτώσεις ο παραγωγός μπορεί να έχει κάνει την συγκομιδή μια μέρα νωρίτερα και έχει αποθηκεύσει το προϊόν κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 20°C   -23°C,  δίνοντας την δυνατότητα στον μεταφορέα να κατεβάζει την θερμοκρασία σταδιακά περίπου 2°C  κάθε μέρα για να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Επιπλέον, η κατάλληλη υγρασία, περίπου 85-95%, είναι ουσιώδης για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Ολόκληρη η διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο της θερμοκρασίας, στον κατάλληλο αερισμό αλλά και την μεταχείριση τους, για να αποφευχθούν τα χτυπήματα ή οι φθορές. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του κάθε φρούτου αλλά και την παρουσία τους στο ράφι.

Γι’ αυτό η κατάλληλη τεχνολογία δεν είναι απλά μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα για τη μεταφορά καρπουζιών.

Πώς να συσκευάσετε τα καρπούζια για τη μεταφορά

Παρά την ανθεκτικότητά του ως φρούτο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά στις παλέτες για να παραμείνει σταθερό και να μην υποστεί ζημιές κατά τη μεταφορά. Ο διαμεταφορέας θα οργανώσει ένα κατάλληλο πλάνο φόρτωσης, ώστε να μην υπερβεί το φορτηγό το επιτρεπόμενο βάρος στον άξονα και να διασφαλιστεί η ασφάλεια του φορτίου.

watermelon
 

Logistics της Διεθνούς Μεταφοράς Καρπουζιών

Πρώτο στη λίστα των logistics για τη μεταφορά καρπουζιών είναι ο καιρός φυσικά! Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν απότομα, επηρεάζοντας τα πάντα, από τους χρόνους συγκομιδής μέχρι τις διαδρομές μεταφοράς. Ένας ξαφνικός καύσωνας ή μια απροσδόκητα κρύα περίοδος ενδεχομένως να αλλάξει την ωρίμανση και την ποιότητα των καρπουζιών. Αυτό σημαίνει επιτακτική αλλαγή στο πρόγραμμα ακόμα και στη διάρκεια της διαδρομής. Ο κατάλληλος συνεργάτης διαμεταφορών πρέπει να είναι ενήμερος για τις καιρικές συνθήκες για όλη την διάρκεια του ταξιδιού, έτοιμος να προσαρμοστεί και να αντιδράσει αναλόγως για να εξασφαλίσει ότι η φορτωτική που έχει αναλάβει θα παραδοθεί σε άριστη κατάσταση.

Οι διαμεταφορείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κανονισμούς και την νομοθεσία σχετικά με την διεθνή μεταφορά κανονισμών για να αποφύγουν καθυστερήσεις ή απορρίψεις στα σύνορα. Παρόλο που είναι στην αρμοδιότητα του εκάστοτε αποστολέα και παραλήπτη να οργανώσει τα απαραίτητα χαρτιά και διαδικασίες που χρειάζονται ένας ενημερωμένος συνεργάτης διαμεταφορέας θα βοηθήσει σε μια επιτυχημένη μεταφορά. Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι αρκετά καλά καταρτισμένες στις διαδικασίες που απαιτούνται.

Ο Συνεργάτης σας στην Διαμεταφορά Καρπουζιών

Για να επιτύχει αυτή την πολύπλοκη λειτουργία, ένας συνεργάτης διαμεταφορών πρέπει να έχει μια ομάδα ειδικών με κλίση προς τη λεπτομέρεια και την επίλυση προβλημάτων. Πρέπει να προβλέπει προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν με τον εντοπισμό πιθανών φραγμών στην αλυσίδα εφοδιασμού και την εξασφάλιση εναλλακτικών πλάνων για κάθε απρόβλεπτο πρόβλημα[SK6] . Από την διαθεσιμότητα στα καράβια λόγω μεγάλης ζήτησης η τουρισμού μέχρι και προβλήματα στα ψυκτικά μηχανήματα ο διαμεταφορέας θα συντονίσει και θα επιλύσει τα προβλήματα προσφέροντάς στον πελάτη ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι μια δουλειά που απαιτεί όχι μόνο ειδίκευση στα logistics αλλά και πάθος για την ακρίβεια, ισχυρές συνεργασίες στον εφοδιασμό και απρόσκοπτη αφοσίωση στην παροχή ποιότητας.

Με δέκα χρόνια εμπειρίας στην αντιμετώπιση των πολυπλοκοτήτων της διεθνούς διαμεταφοράς εμπορευμάτων, έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες και βελτιώσει την τεχνογνωσία μας στη μεταφορά φρέσκων και ευαίσθητων αγαθών. Το ταξίδι μας δεν ήταν μόνο για τους δρόμους που διανύσαμε αλλά και για τις σχέσεις που δημιουργήσαμε και την εμπιστοσύνη που κερδίσαμε.

Εάν ψάχνετε να εξασφαλίσετε ότι τα φρέσκα σας αγαθά μετακινούνται ομαλά στα σύνορα με έναν συνεργάτη που εκτιμά την ακρίβεια και την φροντίδα όσο και εσείς, είμαστε εδώ για να το κάνουμε πραγματικότητα.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.

Tags: No tags

Comments are closed.